Panduan Memulakan Bisnes Fotografi Dengan Jana Pendapatan 4 Angka!

0
508
views
memulakan bisnes fotografi

Panduan Memulakan Bisnes Fotografi Dengan Jana Pendapatan 4 Angka!|Tahukah anda fotografi adalah satu hobi yang sangat menguntungkan? Anda tidak memerlukan peralatan yang canggih dan modal yang besar untuk memulakan bisnes fotografi. Dengan syarat anda mestilah kena mengetahui langkah-langkah yang betul bagaimana menjana pendapatan antara RM3,000 hingga RM7,000 sebulan menggunakan kamera anda!

memulakan bisnes fotografi

Persoalannya anda mahu buat duit dengan bisnes fotografi sebagai jurufoto? Bagi anda lepasan SPM atau mahasiswa yang masih menunggu panggilan temuduga kerja apa kata jana pendapatan dengan fotografi. Susah ke tak? Boleh kah ‘aku’ tangkap gambar ala-ala profesional? Bagaimana caranya untuk memulakan bisnes fotografi yang berjaya?

Anda jangan risau semua itu ada penyelesaiannya…baca selanjutnya!

Tahukah anda? Fotografi adalah satu bisnes yang paling mudah buat duit, dimana fotografi kahwin sahaja anda boleh dapat RM500 – RM1000 untuk satu sesi fotogragi perkahwinan. Jika anda dianggap jurufoto profesional anda boleh demand sehingga RM7,000 sehari. Apa yang penting anda tahu selok-belok bagaimana untuk mula?

Mengapa bisnes fotografi sangat mudah?

1. Permintaan sangat luas

Bagi anda fotografi perkahwinan , ia dianggap mendapat permintaan tinggi kerana saban minggu, bulan dan tahun ada saja pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan. Dengan erti kata, anda bijak mencari peluang untuk menjadi fotografi perkahwinan. Ini tidak termasuk lagi majlis pertunangan. Kesemuanya memerlukan khidmat jurufoto tetapi rata-rata kita kekurangan jurufoto berkebolehan.

Selain daripada perkahwinan, khidmat fotografi juga diperlukan dalam acara seperti majlis perasmian, hari keluarga, seminar, makan malam, dan sebagainya.

Tambahan lagi usahawan-usahawan kecil dan sederhana (IKS) juga memerlukan khidmat fotografi untuk pengiklanan produk keluaran mereka.

2. Tak perlu modal besar

Anda tak perlu bazirkan wang dengan beli iPhone berjumlah RM3,000. Apa kata cuba satu perkara yang memberi keuntungan kepada anda. Dengan bermodalkan RM1,200 anda boleh dapatkan set kamera DSLR (jenis beginner) termasuk manual speedlite. Dua benda ini sahaja sudah cukup anda lakukan beberapa kerja fotografi seperti wedding, event, birthday party dan lain-lain.

3. Fleksibel

Dengan bisnes fotografi anda bebas bekerja hari minggu kalau perkahwinan, bertunang dan sebagainya. Berbeza dengan kerja bergaji, anda perlu berulang alik tempat kerja setiap hari, minyak kereta pun mahal, kena marah dengan bos dan macam-macam lagi. Lebih baik anda kerja fotografi dengan satu wedding photography sebulan sudah mencukupi untuk belanja sebulan, jika anda dapat projek fotografi majlis konvekesyen adalah satu bonus bagi anda.

Panduan Memulakan Bisnes Fotografi Dengan Mudah

Anda tak perlu risau lagi kini telah disediakan satu panduan lengkap untuk memulakan bisnes fotografi. Ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI dapat membantu anda memulakan bisnes fotografi langkah demi langkah secara demi betul dan teratur.

Daripada ebook ini anda anda akan dapat pelajari dan kelebihannya ;

● Cara dapatkan set peralatan dengan harga murah di pasaran.

● Rahsia mengembangkan perniagaan fotografi ke tahap profesional.

● Panduan meletakkan harga pakej untuk fotografi kahwin dan lain-lain.

● Rahsia pengiklanan khidmat fotografi.

● Cara nak iklankan khidmat fotografi secara berkesan.

Ramai jurufoto langsung tak tahu apakah rahsia sebenar untuk berjaya dalam fotografi. Anda tahu Panduan Ebook Panduan Bisnes Fotografi berpotensi membantu anda mulakan bisnes fotografi sehingga berjaya. Dapatkan Panduan Bisnes Fotografi ini! Selamat maju jaya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here